neděle 9. března 2008

Domácí mazlíčci?

Většinou je pořizujeme pro radost a považujeme za členy rodiny. Bohužel psí život může být někdy opravdu smutný. Někteří lidé se k nim chovají hůř, než jakékoliv zvíře.

Bolest, utrpení... Pro ty, co považují svého pejska, nebo jiné zvířátko, za člena rodiny, možná tak trochu neuvěřitelné... Bohužel se to děje každodenně. Pokud je ve vašem nějaký případ týrání zvířat, oznamte to policii nebo kontaktuje nejbližší spolek na ochranu opuštěných a týraných zvířat.

Určitě jste slyšeli o týrání kočky, kterou opili a pak jí nechali roztrhat psem a nakonec jí dorazili tím,že jí dupli na hlavu.. a takových případů je více..

Týrání bohužel často končí smrtí zvířete, která je často zdlouhavá a bolestivá. Uvádím nejděsivější případy:
Květen 1996
Dva kluci na Znojemsku omráčili dřevěnou deskou toulavého psa a pověsili ho za zadní nohy na kovovou šibenici. Nakonec ho podřízli, rozřezali a stáhli z kůže.
Listopad 1997
Majitel jednoměsíčního kokršpaněla hodil štěně do zapnuté automatické pračky. Když to přežilo, vhodil ho do hořícího ohniště a dobil pohrabáčem.
Září 1998
Houbaři našli v lese na Brněnsku utýraného kokršpaněla. Psa někdo svázal drátem a za uši ho hřeby přibil ke stromu.
Leden 2003
Na autobusové zastávce objevili cestující zohavené kočičí torzo. Ubitá kočičí mrtvola visela na provaze ze střechy zastávky.
Květen 2007
Opilý muž vnikl na pozemek cizího domu. Tam chytil za zadní nohy hladkosrstého pinče a utloukl ho o stěnu domu a zídku schodiště.
Červenec 2007
V centru Prahy někdo přibil hřebíky kočku na dřevo. Po několika hodinách kočka umřela.
Jsou to jen některá z mnoha utrpení, jež zvířatům lidé způsobují. Kolik případů je však neodhaleno?

Taky si říkáte jaké zrůdy jsou schopné tohle udělat? Často se týrání objevuje i na internetu, aby se tito bezcitný bastardi pochlubili.. Jsou to hrozní borci.. Ovšem pak jsou videa, která naopak upozorňují na tuhle problematiku.

Utopil kočku a nahrál si to na video
Každý z nás rád chodil do cirkusu, ovšem to jak se chovají k zvířatům je strašné
Kruté video, které jsem ani nedokoukala

Žádné komentáře: